2008.10.14. 21:00 PaganMaga

Amennyiben témába illő linkeket küldtök, akkor esténként a napioff rovatba kiteszem őket. Kap egy off cimkét, így megtalálhatjátok később is. Mi az ami a témába illik? Skinek, témák, pluginek, knowhow-k, leírások, desktoptunning, bármi amit megosztanátok a többi olvasóval. Megjelent itt pár érdekes megoldás, van aki le is írta mikből áll össze a desktopja, ha valaki szeretne hasonlót annak ez segítségűl szolgálhat. És persze ne feletkezzünk meg a móka és kacagás oldaláról sem a dolognak.

nice0051 írta, hogy tegyem ki az asztalát, de képe nincs róla csak egy youtube videó (ezért került ide). Remélem jön majd és kommentben mesél róla, ha eleget találgattunk: wtf és ezt így hogy?!? 

 

András pedig ezt az oldalt ajánlja, nem oly friss, de talán nem látta még mindenki.
Pár perce halásztam ki ezt a linket az egyik kommentből, remélem a küldője, Bachterman megbocsájt, hogy onnan eltüntettem, hogy ide berakhassam. Tehát Bachter oldala.

Ha valaki kedvet érez a saját trükkös asztalának, működés közbeni bemutatására, az töltse fel youtube-ra a videót vagy valahogy juttasa el hozzám és kirakom. nice0051, a fenti videó készítője talán azt is elárulja, hogyan lehet ezt legkönnyebben kivitelezni. Ha meg nem akkor majd én :)

4 komment

Címkék: off

A bejegyzés trackback címe:

https://asztal.blog.hu/api/trackback/id/tr52713487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2008.10.14. 21:09:17

compiz suse linuxon, ha jól látom.

dawe 2008.10.14. 21:41:14

jaja, suse, compiz, és ráadásul van egy screengrab mplayer-rel, ablakba, így jó kis realtime rekurzív képet kap :)

nice0051 2008.10.14. 22:06:06

Jaja, szóval az volt a lényeg, hogy egy xvidcap nevű program folyamatosan rögzítette a történéseket, de a kimenete nem egy közönséges fájl volt, hanem tee paranccsal kettéirányítottam egy mplayer lejátszó és a rögzített videó mentésére szolgáló avi fájl felé. Igazából egy picit még bonyolultabb volt, a pontos részletek elolvashatók az eredeti youtube videó (www.youtube.com/watch?v=r2PwRebofrA) legrégebbi kommentjei között.

nice0051 2008.10.14. 22:11:04

Szóval így lett realtime rekurzív, ahogy mondjátok. Az biztos, hogy még egy ilyen baromságot nem fogok csinálni (legalábbis remélem).

Egyébként tényleg SuSE Linuxon készült, egész pontosan openSUSE 10.2-n, KDE környezetben, de nem compiz-t használtam, hanem beryl-t (ami a compiz-ból ágazott le, de ha jól tudom most újból egyesült a két ág compiz fusion néven). Jelenleg compiz fusiont használok.

A kompozit megjelenítést pedig nem XGL, hanem AIGLX biztosította, ami jobban ment a gyengécske videokártyámon (alaplapi Intel 945GM, vagy mi). Mondjuk így is csak 800x600-on lett elég gyors. Capture nélkül persze 1400x1050-en is jól megy a compiz fusion (sokat gyorsult a működése a beryl óta).

 
 
süti beállítások módosítása