2008.10.16. 15:37 PaganMaga

Szépérzékből ötös. Az egésznek van egy eleganciája, a háttér, az ikonok, a betütípus mind rendben van. Ez az átlátszó winamp skin nagyon jó! Eme blog még nem is létezett amikor a shot készült :)

6 komment

Címkék: gadget winamp

A bejegyzés trackback címe:

https://asztal.blog.hu/api/trackback/id/tr89716814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2008.10.16. 16:03:15

nem rossz, bár kíváncsi lennék, mennyi idő, míg bebootol. ;)
A témakezelő talán windowblinds?

TiElite · http://www.last.fm/user/TiElite/ 2008.10.17. 20:42:48

wow^^ nem semmi:) Bootolási időre én is kiváncsi lennék ^^ [bár ugye azt még sok minden befolyásolja^^]

szekelya · http://ethsza.deviantart.com 2008.10.17. 23:27:08

Sziasztok, ez az én screenshotom. Meglep, hogy a boot időt kérdezitek. Az igazság az, hogy az a shot a laptopomrol három napja legyalult Windows 2000-en készült. A Win2k bootja önmagában kicsit erős, céges login scriptekkel pedig kétségbeejtő.

Ellenben ami fut, az egy blackbox nevű ingyenes alternatív shell (bclean verzió), ami nem fut, az az explorer.exe.
A blackbox, mint shell ~3MB, baromi gyors és tele van addiktív shell fícsörökkel. Párat példaképp:
-Nincs grafikus skin csak ascii style. Minden egyszinű vagy gradiens amit láttok, egy textfile-ban állítódik be a szinek hexa kódját beírva.
-jobbklikkmenü: egy könnyen szerkeszthető textfile-ban adod meg, hogy mi kerüljön bele (középtájt a képen)
-több workspace (avagy virtual desktop, bal alsó sarokban a vizuális megjelenítése)
-Mindenhez szabadon állítható hotkey
-bárhova klikkelsz, megadhatod mi legyen az eredménye (pl. duplaklikk az asztalon, középsőklikk a taskbaron, jobbklikk az órán, stb)
-Sok jó plugin, szkripelhető akciók saját interfészelemekhez (pl. a képernyő két oldalán a jobbra/balra gomb workspace-ek közt vált, 2 perc volt megcsinálni)
És nagyon gyors. Bármi kérdésed van, a fórumon egy napon belül megválaszolják.

A dokk rocketdock, a desktop ikonok és system meter-ek samurize, az IM kliens pidgin. Ez mind gyors és ingyenes.

A winamp innen van: sxnc.deviantart.com/art/reflexion-38010360

A taskbar shadow olcsó trükk, a méretre vágott háttérképre -véletlenül sem stretch- 22 pixelre a tetejéről egy dropshadow photoshopolódik, ehhez igazán ne kelljen már külön progi. :)

gothmog 2008.10.18. 14:16:52

Letöltöttem, kipróbáltam, aztán gyorsan töröltem, mielőtt "befertőződök" ezzel a hülyeséggel is, és megint hónapokat cseszek el desktop csiszolgatással.
A deviantartos lapod alapján van bajod neked is. ;)
Tény, hogy qvajó, de én ehhez már lusta vagyok. Talán ha lenne hozzá valamilyen gui beállítóablak (van?), csúszkákkal, ahol nem kell hexakódokat írkálni...
A winamp skint köszi. Bejövős.

szekelya · http://ethsza.deviantart.com 2008.10.19. 00:03:59

Egy style megírása igazából 10 perc, de van valami csúszkás cucc, csak nekem nem volt rá sok szükségem, mert azt a három-négy színt, ami az én style-jaimba kell, photosopban próbálom össze, utána egyszerű copy-paste.

Az aggódást köszönöm, nekem ez nagyjából a hobbim, szivesen szánok rá késő esti órákat, amikor a család már alszik. :) A rászánt idő munka közben visszajön, mert ha feltűnt a leírásból, ez nem elsősorban csicsa, hanem az eddigi leghatékonyabb/produktívabb környezet, amivel valaha dolgoztam.

Jut eszembe, még pár dolog, ami nem látszik a képen, de már nem tudnám őket nélkülözni:
-Win-X-Move: ablak mozgatás Alt+balgombos egérhúzás az ablakban bárhova kattintva, nem kell a címsorra pozícionálni. Pláne azoknál jön jól, akiknél a taskbar fent van, winamp hajlamos becsúszni alá.
Ugyanez ablakátméretezésre (átméretezhetetlen ablakokra is) Alt+jobbgombal húzás.
-ClipX: olyan clipboard replacement, ami visszamenőleg megjegyzi a clipboard tartalmat (újraindítások között is) és Ctrl+Shift+V -vel egyszerűen vissza is másolja bármelyik régit, egy popupból lehet választani.
-Volumouse: hangerőszabályzás a képernyőn bárhol Shift+egérgörgetéssel. Nem kell megvárni, amíg a tálcáról kegyeskedik betöltődni a sndvol32.exe.

robika 2008.10.22. 10:51:28

Sziasztok. Nagyon jo ez a desktop. Ezt a hátteret elkérhetném? Nagyon tetszik. Köszi.

 
 
süti beállítások módosítása