2009.01.26. 14:46 sikitomi

Egy nagyon szép XP témával van dolgunk, ami még átlásztó is kérem szépen! Ha jól sejtem, akkor egy sorozat rajongó dizájner küldte el nekünk a képét az asztaláról. Viszont azt meg kell jegyezzem, hogy az ikon feliratok nehezen olvashatóak. Én is szeretem a természetképeket háttérnek, de a színekre nagyon odafigyelek, hogy azért lássam is, hogy mi van az asztalomon...

6 komment

Címkék: google firefox ie xp photoshop dreamweaver

A bejegyzés trackback címe:

https://asztal.blog.hu/api/trackback/id/tr23903110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b4ndee · http://mosltyharmless.blogspot.com 2009.01.26. 16:38:01

elvileg nemlehet XP-re átlátszó témát gyártani, persze lehet, hogy tévedek, de én úgytudom, hogy vagy külön program kell hozzá, pl.:TrueTransarency, vagy a tálca textúráját hangolod össze a háttérképével.
< off >
PaganMaga, hogy lehet, hogy még mindig admin vagyok? Oo' küldtem mailt is..
< /off >

PaganMaga · http://paganmaga.tumblr.com/ 2009.01.26. 16:43:05

Zavar?! :D
A lehetőséged még fennáll egy darabig, ha nem élsz vele akkor majd egy idő után törlöm :)

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2009.01.26. 17:20:39

Van egy közösség, amely hekkelt xp-ket csinál mindenféle frissítéssel, meg autotelepítős progival. Na ott az egyik legújabb "disztrib"-en :) felkerült egy Transbar nevezetű kis progi, az tökéletesen megoldja a tálca átlátszóságát.
Természetesen b4ndee is hasonló programra gondolt, de ha már szóba került, akkor leírom.

Gabesz. (törölt) 2009.01.26. 17:40:59

Én WindowBlinds-et használok, na azzal testre lehet szabni a windózodat (n.e.sz), lehet átlátszó akár az ablak, akár a tálca, vagy mittudomén :)

Ha nem akarsz a sok programmal szenvedni, leszedhetsz komplett csomagot is (ahogy sunsetjoy hívta: disztribúciót), mint pl. WindowsX-ék Vista Transformation Packje, a döntés a te kezedbe :D

slym18 2009.01.26. 18:09:52

@Pappa: A WindowBlinds szep es jo de egy regebbi gepen zabalja az eroforrasokat :P

@b4ndee: Az xphez tenyleg nem lehet atlatszo temat kesziteni. az xpvel az a baj hogy a szolgaltatasaibol hianyzik a png formatum tamogatasa es ez az oka hogy nincs atlatszo tema :)

Mellesleg 5 mega extra memorafogyasztassal is lehet csinalni vista kinezetu xpt nem kell hozza mas mint az elobb emlitett TrueTransarency (aminek memoriafogyasztasa kb 4.5-5 mega ram) + alap szintu photoshop/gimp/paint.net tudas.

b4ndee · http://mosltyharmless.blogspot.com 2009.01.26. 18:25:40

slym18:
igen ezt mondtaménis, csak tömörebben.
ha valaki nagyon Vista kinézetű XP-t akar, akkor szerintem a legjobb választás még mindig a Vista Insirat BricoPack, benne van a TrueTransparency is.

én maradok a sima gradient témáknál, ultraminimál, vagy pattern háttérrel :]

 
 
süti beállítások módosítása