2009.03.04. 21:00 Sunsetjoy

Nos, a napioff egyik módja lesz a fenti névvel bemutatva. Célja, hogy a asztal, ikonok, stílusok, segédprogramok zsonglőrjeinek is tudjon esetleg újdonságokat mutatni programok terén. Persze az új érdeklődők is találhatnak érdekességeket olyan "problémákra", amelyeket eddig bonyolultabban tudtak (esetleg sehogy) megoldani.

Próbálok a fenti kategóriák területén maradni, hiszen ez egy speciális területű blog; elsősorban ingyenes programokról, vagy shareware programokról. Bocs, ha valakinek az ismertetők szövege kicsit marketingesnek tűnik, csak próbáltam röviden leírni a programokat.

Nosza, vágjunk bele...

* Mire való a hatalmas képernyő, ha ki se használjuk, elvesznek rajta az információk, vagy több ablak között kell munka közben lépkednünk? Erre szolgálhat megoldásként az első ismertetett ingyenes szoftver, a Winsplit Revolution (Honlap).
A program segítségével a megnyitott ablakokat automatikusan elhelyezhetjük a képernyőn, előre beállított kombinációkkal lépkedhetünk ablakok mérete, és elhelyezése közt, stb.

* Tele van az asztalod csomó ikonnal, és lassan már tényleg csak színkavalkádnak tűnik az, ami háttérképnek kellene lennie? Szereted az asztali ikonokat saját szád íze szerint csoportosítani, és szeretnéd tetszetősen megoldani? Akkor talán érdekelhet a Fences (Honlap), amely segít. Két kattintással időlegesen eltünthető ikonok (hozzáadható kivételekkel) saját elrendezésű, színű és méretű "kerítések" mögé helyezett ikonokkal.

* Ismét csak olyanoknak, akik sok ablakkal dolgoznak, néha még az is jó lenne, ha bekerülne systraybe olyan program ikonja, ami alapból nem kerül oda. A DM2 (Honlap, ill. letöltés) bár nem mai program, de még ellátja a feladatát: az ablakokat az asztalra lebegő ikonként, az értesítési területre, vagy látszólag el is tudja őket tüntetni. Továbbá képes az ablakokat jobbgombos menüben halványítani (opacity), és processzorprioritásukat változtatn. Plusz még, hogy a fájlnyitás, ill. a mentés ablakban elhelyez egy kis gombot, amivel gyorsan, előre beállított mappákat választhatunk ki a fájlművelethez. Sőt elérhető néhány plugin is a programhoz, amivel az ablakokat "tekerhetjük" fel, mint Mac-en, gammabeállítást végezhetünk, stb.

Nos, mára ennyi.

 

2 komment

Címkék: off

A bejegyzés trackback címe:

https://asztal.blog.hu/api/trackback/id/tr51981545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.03.04. 22:16:51

a dm2 beállításai perzisztensek? mert ha újraindítás után is transparent marad az ablak, akkor ráteszem a kezem egyre.
a wxpee-ben activecaptions néven futott egy minimál progi, ami jobb gombbal nyomogatva az ablakok vezérlőgombjait lehetett az ablakokat a taskbar-ra, always on top-ra, vagy rollup-ra tenni. jól megaszontam, mi?

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2009.03.04. 23:30:30

De még hogy megaszontad :)
A Dm-nél úgy gondolom, hogy munkamenethez kapcsolódnak, de nem próbáltam ki ennyire tüzetesen.
A wxpee-ben én személy szerint mind az activecaptionst mind az allsnapot és mind a transbart kikapcsoltam :D

off: a firefox helyesírásellenőrzője a megaszontadra felajánlotta a "Megasztárt"... anyám, hová jutottunk...

 
 
süti beállítások módosítása