2009.04.22. 09:57 Sunsetjoy

Jelen asztal főleg rendszermonitort tartalmaz, pár ikon a systraynél adhat egy kis egyéb információt. Anno nekem is volt ilyen-olyan, de rájöttem ugye, hogy amikor nem látom, akkor minek, amikor látom, akkor meg nem érdekel :)

6 komment

Címkék: msn gadget utorrent

A bejegyzés trackback címe:

https://asztal.blog.hu/api/trackback/id/tr731079551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lajosbátyám 2009.04.22. 10:12:24

Hát, egységes koncepció, az biztos :) Más csak a tálca zavar be egy kicsit.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.04.22. 11:03:17

vnc szerver is meg viewer is?

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2009.04.22. 11:27:00

@Bachterman: Jé, télleg, fel se tűnt. Vagy használja is (miért is), vagy felrakta, mert
a, azt hitte kell
b, egyszerre került fel a kettő, és nem kapcsolta ki telepítésnél.

szekelya 2009.04.22. 12:15:51

Én is szeretem tudni, hogy mi zajlik a gépemen, de úgy, hogy ne másszon ennyire az arcomba. Ha pár pixelen elfér, hogy CPU:12%, akkor kicsit feleslegesnek érzem a nagy pie-chartot hozzá, nálam egy egy pixel magas progressbar van a karakteres cuccok alatt.
Hőmérsékleteket még nem jutott eszembe mérni, mert az ellen csak annyit tudok tenni, hogy visszafogom a CPU sebességet vagy kikapcsolom a gépet, én meg azt szeretem, hogy ha használom akkor hasítson, ha nem úgyis kikapcsolom.
Azokat bírom, akik még az OS verziót is kiteszik a desktopra, mintha elfelejtené, hogy milyen win7 vagy vista release-t használ, meg aki programmal (rainmeter/samurize/yahoo widgets) méri a total memory-t és nem zavarja, hogy az kerekítési hiba miatt 1023 MB-t ír ki.

Összességében pozitív a jól karbantartott sötét desktop és a rendszermonitorok használata, én talán kicsit kevésbé helyezném ez utóbbiakra a hangsúlyt. Felüdülés a "millió szedett vedett ikon az amúgyis zsúfolt fénykép fölött" jellegű desktopokhoz képest.

ViraLMinD 2009.04.22. 18:45:13

UVNC-nek 1 server resze van /kek/ ami service-kent fut masik pedig ugye viewer/zold/ ami szinten futtathato listening modban,ez arra jo hogy egy exe-t generalva azt barkinek elkuldve,vagy letoltve egy oldalrol stb.. o sajat gepen megnyitja es igy rajta is vagy az o gepen.Amolyan helpdesk-kent.praktikus mert tuzfalakon is atmegy minden user config nelkul csak az exe-t kell jol beallitva legeneralni,annak jo akit sokan, soxor basztatnak hogy "nezzed mar meg a gepem mert valami nem megy" :-)

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2009.04.22. 19:03:31

@ViraLMinD: Így már érthető valamennyire, így legenerálósból.
@szekelya: OS verzió, igen az azért üt. Ja, ha használjuk, akkor használjuk ki. Mindig fut a BOINC :D

Amúgy egy jó ideje próbálgatok win alatt mindenféle ilyen programot, de közben jöttem rá, hogy nincs rá szükségem. Különben is az ilyen programokat a végtelenségig finomhangolnám a saját ízlésemre, de arra meg nincs időm, hogy utána meg ne is használjam. 2-3 fejlettebb segédprogramom van, amikor kell, használom.

Valamiért hasonló okokból mondtam le az RSS feedek olvasásáról is. Bizonyos oldalakra ígyis elmegyek, ami meg ritkábban olvasott, azt úgyis végiggörgetem, stb. Lehet, hogy ez egyfajta régi gondolkodásmód még az ezredforduló környékéről :D

 
 
süti beállítások módosítása