2009.09.04. 21:00 PaganMaga

Szervusztok-szervusztok,

Régen jelentkeztünk napioff rovatunkkal, ami - csak emlékeztetőül - olyan bejegyzések megjelenítésére szolgál ami nem a mindennapos shotokat tárja elétek, hanem a blog témájával, változásaival kapcsolatos infókat, tutoriálokat és linkajánlókat kürtöli világgá.

Az elmúlt pár napban, a kommentek közt felbukkant egy ötlet, nevezetesen, hogy egy külön fórumot kéne indítani, ahol kicsiny, de lelkes közösségünk kitárgyalhatna bizonyos témákat. Az ötletet olvasva, az első gondolatom a határozott nem volt, a második kicsit határozatlanabb, de továbbra is nem.

Persze látom a dolog értelmét, hasznosnak is találom, de egy blog értékét a posztokon túl - sőt, itt igencsak nagy százalékban - a kommentek adják meg. Kettészakítani, mégha linkkel összekapcsolva is, rossz szájízt hagyna maga után, legalábbis bennem.

Sunsetjoy kollegával összedugtuk a fejünket és egy olyan megoldást találtunk, ami remélhetőleg megfelelő terepet szolgáltat a fórumra vágyóknak, mindezt úgy, hogy egy pillanatra sem kell elhagyni ez asztal.blog.hu oldalait.

Valójában egy fórum és egy blog közt nincs is oly sok különbség. Maga a blog megfelel egy fórumnak, ahol a posztok fórumtopikokként is felfoghatóak, hozzászólni meg itt is, ott is lehet. Persze egy blog pörög, a posztok csúsznak egyre hátrébb és hátrébb, ha topikként gondolunk rájuk akkor nehezen utolérhetőek az archívum bugyraiban. Másik fontos különbség, hogy a hozzászólások nem formázhatóak, se szmájlik, se beilleszthető képek, se semmi... de tán ez nem akkora baj.

No, de nem szaporítom tovább a szót, nyilván feltünt a változás a jobb hasábban. Azok ott bizony olyan "topikok", amelyek nem jelennek meg a szokásos posztok között. A könnyebb és állandó elérhetőség kedvéért kaptak linket. Egy klikkel a megfelelő helyen lehettek a tartalmas trécseléshez.

Nevezzük egyelőre kisérleti jellegűnek, a tapasztalataitokat, véleményeiteket ha lehet, ezen posztban osszátok meg velünk, komment formájában. Amennyiben szerény képességeinkkel meg tudjuk oldani a felvetődő problémákat, azonnal nekiesünk és megreszeljük, az igényeiteknek megfelelően.

 

3 komment

Címkék: off kvaziforum

A bejegyzés trackback címe:

https://asztal.blog.hu/api/trackback/id/tr241360712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deviantRider · http://bringablog.hu 2009.09.05. 18:20:12

egy külön fórum szerintem sem jó ötlet, mert ha nem is egyből, de előbb utóbb a kommentek már nem ide mennének, hanem a fórumba. megaztán mennyien is olvassák a blogot? illetve mennyien szólnak is hozzá, azaz regeltek a blog.hu-n? szóval nem hiszem, hogy olyan sokan lennénk itt, és az a kevés hsz is szétolszlana itt és a fórumban.

az ötlet amúgy jó, de itt ez ebben a formában nem működne szerintem.

mellesleg én már azt is kifogásolom sok helyen, hogy regelve kell lenni, hogy hozzászólhasak akármihez. (blogban, illetve kisebb fórumbokban) annyira utálom ezt. simán lehet olyan captchát csinálni, amit nem fejtenek meg a kulföldi botok, mert pl magyar kérdés szerepel a formban, stb. erre meg nagyon sok helyen még midnig regelve kell lenni, hogy hozzászólhasson bárki is.

PaganMaga · http://paganmaga.tumblr.com/ 2009.09.07. 10:04:27

Valaki kitalálhatná, hogyan lehetne a kvázifórum linkjei után megjeleníteni a hozzászólások számát. Hm?

 
 
süti beállítások módosítása