2010.12.17. 21:00 Sunsetjoy

A legutóbbi kérésemre / kijelentésemre, miszerint kifogytunk a posztnakvalóból, elég sok, 7-8 mail érkezett, úgyhogy elvileg az éven ki is tarthat elosztva. Ma volt, hétfőn, kedden lesz, aztán a maradékot majd elosztom az év végéig.

De ennek apropóján néhány egyéb kérésem is lenne a képküldőkhöz, hogy megkönnyítsék a dolgomat, ha nekik nem kényelmetlen (már miért lenne az? :)

Néhányan küldtetek .bmp fájlt, vagy 1-2 MByte körüli fájlokat. Az előbbit a blog.hu nem is igazán kezeli, az utóbbi méreteknek meg értelme nincs, hogy lassítsa az oldal betöltődését (hiszen a képekről nincs külön thumbnail, az eredeti méretek vannak lekicsinyítve 460 pixel szélességre). Ilyenkor nekem kell átalakítani őket.

- A képeket leginkább .jpg formátumban mentsétek, nem válik azzal rosszabbá. Esetleg még a .png elfogadható, ott is lehet kisebbíteni fájlméretet, bár nem annyira (1280x1024 png - több, mint 1 mega pl., minek?)

- A fájlok méretét maximum kb. 5-600 kByte méretűre állítsátok be (ezt bármelyik értelmesebb képnézegető programmal be lehet állítani, pl. 75% körüli minőségre, így kb. össze lehet hozni a méretet).

- Háromnál több képet szintén ne nagyon küldjetek, a lényeget ennyin is ügyesen össze lehet hozni.

Előre is köszi mindenkinek, aki a jövőben képet küld.

Szólj hozzá!

Címkék: off

A bejegyzés trackback címe:

https://asztal.blog.hu/api/trackback/id/tr12521721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása